Köpöly – moxa – gyertya kezelések

Köpölyözés

Köpölyözés

A köpöly használata több, mint 3000 évre tehető. Az ősi Egyiptomiak is használták már. Az ókori neves görög hivatásuk jelképeként használták. Megtalálhatjuk használatát a régi kínai gyógymódok között , de az ősi magyar népgyógyászat is alkalmazta. A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapillárisok kitágulnak , vérbőség alakul ki az adott területen, javul a bőr, izom a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje. A szívóhatás fokozza az ozmotikus nyomást, helyi ödémát kelt, fékezi a nyirok- visszaáramlást, mindezzel aktivizálja a szervezet immunválaszát. A helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját , ezzel is fokozva a bioenergia áramlását. Alkalmazása rendkívül széles skálán mozog, főleg reumatikus fájdalmak enyhítésére, emésztési, légúti és keringési panaszok gyógyítására, immunerősítésre alkalmazzák. Javasolt:lokális fájdalomcsillapítás, asztma, bélhurut, derékfájás, epehólyag gyulladás, hörghurut, gerincsérv, gyomor-; nyombélfekély, gyomorhurut, hányás, hasmenés, húgyhólyag gyulladás, izületi betegségek, fájdalmas izomspazmusok (görcs), lumbágó, isiász, nyak-váll szindróma, kismedence gyulladás, klimax, megfázás, influenza, menstruációs görcsök, menstruációs problémák, neurózis, tüdőgyulladás, vesegyulladás, vesekő, magas-alacsony vérnyomás.

Nem javasolt: láz, rosszindulatú daganat, heveny gyulladás, trombózis, terhesség, szoptatás időszaka, súlyos asztma, szívinfarktus, pajzsmirigy túlműködés.

*Ára:3000 Ft / alkalom*

Moxaterápia

A moxakezelés lényege, hogy a meggyújtott moxát (fekete üröm) a kezelendő ponton, vagy annak közelében égetjük. A keletkező gyógynövényi füstök a bőrön keresztül a szervezetbe jutnak, valamint az infravörös és hősugárzás fejti ki együttes gyógyító hatását az ingerpontokra hatva. A keletkező füst fertőtlenítő hatású is. A tartósan, lassan ható langyos kezelés tonizál (erősít), a gyorsan, nagy hővel történő égetés szedál (csillapít). A kínai elmélet szerint a kezelés legfontosabb hatása az, hogy mozgósítja a szervezet energetikai rendszerét, elősegíti az energia kiegyenlítődést, pótolja az energiahiányt.

Javasolt: hasmenés, asztma, menstruációs problémák, vesegyengeség, ízületi fájdalmak, izommerevség, fázékonyság, fáradékonyság, gerincpanaszok, bélrenyheség, fejfájás, migrén, alacsony vérnyomás, izomrándulás, izomgörcs, rovarcsípés esetén.
Nem javasolt: lázzal járó állapot, heveny gyulladás, fertőző betegség, daganatos megbetegedés, fő szervek és artériák felett, nagyon kimerült állapotban.

*Ára: 2000 Ft / alkalom*

Fül és testgyertya kezelés

A gyertya egyesíti magában a köpölyözés vákuumhatását, a moxa speciális fény- és hőhatását és a fitoterápiában használatos különböző gyógynövények hatásait. Segíti a szervezet öngyógyító folyamatainak beállítását. Először a hőhatás érvényesül. A gyertya felmelegíti az adott bőrfelület alatti kötőszöveteket, nem csak síkban, hanem lefelé (mélység) is hatva. A felmelegített bőr pólusain keresztül elindul egy energetikai áramlás a gyertya felé, illetve a sejtek közötti folyadék áramlása is. A gyertya által keletkező vákuumhatás kiszívja a lerakódásokat. Ezt nem úgy kell érteni, hogy a gyertya kihúzza pl. az epe vagy vesekövet, hanem ezek energetikai struktúráját befolyásolja, melynek következtében a szervezet képessé válik lebontani ezeket. A lerakódások helyére a gyertyában lévő gyógynövények és illatanyagok kerülhetnek, így a hatóanyagok a mélyebb kötőszöveti állományba is lejutnak, ahol a kezelések gyakoriságától függően fejtik ki hatásukat.

*Ára: 2000 Ft / alkalom*