Hátmasszázs

Hátmasszázs

A hátfájás az egyik leggyakoribb oka a masszőr felkeresésének. A hátmasszázs célja a hát, nyak és a deréktáj izmainak lazítása, illetve ezen testrészek vérellátásának fokozása, optimalizálása. A mindennapi megterhelés és stressz során izmaink görcsössé válnak, melyen egy hátmasszázs is segíthet.

A hátmasszázs során a vendég a hasán fekszik, bokája alá a masszőr hengerpárnát helyez, hogy izmai ellazuljanak. Ez a masszázs a legtöbb emberben jó érzéseket kelt, és különösen alkalmas a feszültségoldásra.

A gyakorlatban a masszőr az alsó borda alatt a keresztcsont és a derék területét, fent pedig a nyakat és esetleg a deltaizmokat is hozzáveszi a kezelt régióhoz, azaz egy teljes hátmasszázs a keresztcsonttól a nyakszirtig tart. A hát kezelése során a masszőr külön gondot fordít a lapocka átdolgozására is, amelynek közelében a legtöbb fájdalmas csomó található. A lapocka izmai a kar emelésében is részt vesznek.

Leginkább ülőmunkát végzők számára javasolt, a helytelen testtartásból fakadó hát és derékfájás ellensúlyozása céljából. A kívánt hatás elérése érdekében kúraszerűen javasolt masszázstípus.

A hátmasszázs pozitív hatásai:

  • csökkenti az ülőmunka káros hatásait
  • oldja a feszültséget
  • csökkenti a fejfájást
  • fokozza a vér- és nyirokkeringést

Tegyen még ma az egészségéért!

Melyik szolgáltatásunk érdekli?